
برای اتصال پنل خورشیدی به باتری باید یک کنترل کننده ی برق خورشیدی، یک باتری، یک پنل خورشیدی و تعدادی سیم اتصال داشته باشید. ابتدا از سیم اتصال برای اتصال کنترل کننده ی برق خورشیدی و باتری استفاده کنید. قطب مثبت کنترل کننده ی برق خورشیدی به قطب مثبت باتری باید وصل شود و قطب منفی کنترل کننده ی برق خورشیدی به قطب منفی باتری متصل شود.
سپس از سیم اتصال برای وصل کردن کنترل کننده ی برق خورشیدی و پنل خورشیدی استفاده می شود که قطب مثبت کنترل کننده ی برق خورشیدی به قطب مثبت پنل خورشیدی وصل می شود و قطب منفی آن به قطب منفی پنل خورشیدی وصل می شود.
مرحله بعد نیاز به باتری های خارجی است که می توان به طور مستقیم به خروجی کنترل کننده ی انرژی خورشیدی وصل کرد.
به صورت کلی مطمئن شوید که پنل خورشیدی به اندازه ی کافی نور خورشید را دریافت می کند و اگر در سایه قرار داشته باشد برای شارژ مجدد باتری به برق بیش تری نیاز دارد و سیم مثبت پنل خورشیدی به قطب مثبت باتری و سیم منفی پنل به قطب منفی باتری وصل می شود.
سر فصل های مهم!
شارژ باتری با پنل خورشیدی
امروزه استفاده از انرژی خورشیدی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برای اطمینان از استفاده از پنل خورشیدی حتما قبل از شروع فرایند شارژ باتری با پنل خورشیدی از یک کنترلر شارژ استفاده کنید تا ولتاژ پنل خورشیدی را تنظیم کند. چون انرژی خورشیدی انرژی زیادی تولید می کند و این انرژی اضافه در باتری ذخیره می شود. پس باید تعداد پنل ها و ظرفیت آن ها را محاسبه کنید تا بار مصرفی روزانه برای آن ها تامین شده و باتری ها نیز شارژ بشوند.
- 1- ولتاژ پنل خود را بررسی کنید. برای این کار در پشت پنل خورشیدی نوشته شده است ولی اگر نمی توانید آن را بخوانید از یک مولتی متر برای اندازه گیری ولتاژ پنل خورشیدی خود استفاده کنید.
- 2- ولتاژ نوشته شده در باتری را بخوانید ومقدار وات پنل خورشیدی را بر آن بر تقسیم کنید. در این صورت آمپری به دست می آید که کنترلر نیاز به شارژ باتری دارد.
- 3- برای کارایی بهتر یک کنترلر شارژ MPPT انتخاب کنید.
- 4- یک کنترلر شارژ PWM تهیه کنید. این کنترلر ها برای شارژ باتری از انرژی استفاده می کنند و برق باتری را کنترل می کنند.
- 5- کنترلر شارژ ها را در جایی بر روی زمین نصب کنید و به این نکته توجه کنید که نصب کردن وسایل الکترونیکی روی مواد ضد رسانا می تواند خیلی ایمن تر از نصب آن ها روی سطح فلزی باشد.
- 6- سیم مثبت و منفی را به باتری خود وصل کنید.
- 7- انتهای سیم ها را به پورت های ورودی کنترلر شارژ ببندید.
- 8- برای اتصال سیم ها به کنترلر شارژ از اتصالات MC4 استفاده کنید.
- 9- سیم ها را از کنترلر به پنل خورشیدی وصل کنید.
- 10- حتما کانکتور نر را به کانکتور ماده وصل کنید و بالعکس.
- 11- اجازه دهید که باتری شارژ شود.
مزایای و معایب شارژ باتری با پنل خورشیدی
شارژ باتری با پنل خورشیدی مزایای بسیار زیادی دارد و یکی از مهم ترین مزیت های آن کاهش گاز های گلخانه ای و تغذیه از انرژی های پاک و تجدید پذیر است. به طور کلی مزایای دیگری نیز دارد که به صورت زیر می باشد.
مزایا
- 1- استفاده از فناوری مدرن و ایده آل.
- 2- حفاظت از محیط زیست.
- 3- صرفه جویی در منابع طبیعی
- 4- بدون نیاز به هزینه ی انرژی
- 5- امکان استفاده ی آسان در هر محیطی و بدون نیاز به منبع انرژی الکتریکی
معایب
- 1- وابسته بودن به آب و هوا
- 2- زمان بر بودن جذب انرژی خورشید برای شارژ شدن.
- 3- قدرت پایین در شارژ دهی.
- 4- داشتن جریان کم تر نسبت به شارژر های معمولی.
چرا امکان اتصال مستقیم پنل خورشیدی به باتری وجود ندارد؟
- 1- شارژ بیش از حد
- 2- تغذیه ی برگشتی
- 3- قوانین فیزیکی پشت آن ها
اگر باتری را مستقیم به پنل وصل کنید چه اتفاقی می افتد؟
ممکن است باتری شما جوش بیاورد و در این صورت مایع باتری خشک شود و در بد ترین حالت غیر قابل تعمیر می شود. هرچه باتری تعداد دفعات بیش تری با شارژ مواجه شود عمر آن بیش تر کاهش می یابد و ظرفیت باتری نیز پایین می آید.
در چه مواردی می توانید پنل خورشیدی را مستقیما به باتری وصل کنید؟
این که پنل خورشیدی را مستقیما به باتری وصل نمی کنیم دلیل آن اختلاف زیاد ولتاژ بین آن ها می باشد. ولتاژ خروجی و توان پنل های خورشیدی بسیار بیش تر از یک باتری است. اما اگر پنل خورشیدی توان پایین تری داشته باشد اتصال مستقیم به باتری مشکلی را ایجاد نمی کند. در این صورت احتمال شارژ بیش از حد و گرم شدن باتری به حداقل می رسد و مطمعن هستید که باتری خراب نمی شود.
خلاصه بندی
شارژ باتری با پنل خورشیدی یک راه عالی برای استفاده از انرژی پاک و تجدید پذیر است و باید یک کنترلر شارژ نصب کنید که ولتاژ پنل را هنگام انتقال به باتری تنظیم کند. چون در روز های آفتابی پنل خورشیدی ممکن است بیش تر از توان باتری شما انرژی تولید کند که این کار می تواند به باتری آسیب برساند.
به طور معمول باید پشت پنل خورشیدی وات تولید شده را نوشته باشد. اگر پنل خورشیدی بیش از توان باتری انرژی تولید کند باتری بیش از حد شارژ می شود و آسیب می بیند و یک کنترلر شارژ به جلوگیری از این کار کمک می کند. ولتاژ باتری را به واتی که در پشت پنل خورشیدی نوشته شده است تقسیم کنید.
این آمپری را به شما می دهد که کنترل کننده برای شارژ ایمن باتری می تواند تولید کند. کنترل کننده ی شارژ را در جایی به زمین متصل کنید. همچنین آن ها در برابر آب و هوا مقاوم نیستند و بهتر است در بیرون نصب نشود.
ایمن ترین کار این است که تجهیزات الکتریکی را به جای این که بر روی یک سطح فلزی نصب کنید روی یک ماده ی نارسانا مثل یک تکه چوب نصب کنید. سپس یک سیم مثبت و یک سیم منفی را به باتری وصل کنید و انتهای سیم ها را به درگاه های ورودی کنترل کننده ی شارژ بکشید. از اتصال دهنده ها برای اتصال سیم ها به کنترل کننده ی شارژ استفاده کنید و سپس سیم های کنترل را به پنل خورشیدی وصل کنید. خروجی کانکتور شارژ را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کار می کند و باتری را روی کانکتور قرار دهید تا زمانی که شارژ شود. جهت دریافت مشاوره رایگان جهت خرید پنل خورشیدی با کارشناسان فرصت کیش تماس بگیرید.